Dependente

Jocuri de noroc

Fie că vorbim despre poker, blackjack, ruletă, pariuri sportive, la casino sau online, dependența de jocuri de noroc are repercursiuni semnificative asupra vieții cuiva, precum și a relațiilor acesteia și poate să ducă la probleme financiare grave.

Dependența de jocuri de noroc este o tulburare legată de controlul impulsurilor. Persoanele care au o asemenea dependență nu își pot controla impulsul de a juca, chiar dacă sunt conștiente că jocul are repercursiuni negative asupra lor și a persoanelor apropiate. Chiar dacă la un anumit nivel știu că șansele sunt împotriva lor și nu își mai pot permite să piardă, nu pot să se oprească din jucat.

Este posibil să existe o problema cu jocurile de noroc dacă apar următoarele semne:

  • Ascunderea faptului că jucați, in secret, sau nu;
  • Dificultatea de a înceta jocul și continuarea până la cheltuirea ultimului ban;
  • Jucați și atunci când nu mai aveți bani – vă împrumutați, cheltuiți mai mult decât v-ați propus, inclusiv banii pentru cheltuieli importante, de facturi și banii comuni ai familiei;
  • Jucați pentru a recupera banii pierduți;
  • Petrecerea unui timp îndelungat jucând, chiar și atunci când aveți alte responsabilități cum ar fi munca sau școala;
  • Prietenii și familia sunt îngrijorați de faptul ca jucați prea mult.

Dacă vă regăsiți în cele de mai sus sau cunoașteți pe cineva care prezintă aceste simptome, noi vă putem ajuta! Ne puteți contacta la: 0787.529.448, sau email contact@adictii.ro..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *